Siirry sisältöön
Etusivu » Artikkelit » Mietitkö tilitoimiston vaihtoa?
Kuvituskuva_10

Mietitkö tilitoimiston vaihtoa?

Moni yrittäjä kokee tilitoimiston vaihtamisen hankalaksi ja pitkittää päätöksentekoa. Kiireen keskellä usein tuntuu, ettei aikaa ja energiaa riitä mihinkään ylimääräiseen.

Jos et ole tyytyväinen nykyiseen tilitoimistoosi, kannattaa nyt tarttua tuumasta toimeen. Vaihto on nimittäin helpompaa kuin uskotkaan. Ensimmäinen askeleesi on miettiä, millainen palvelu vastaa yrityksesi tämän hetken ja tulevaisuuden kasvutarpeita.

Haluatko tilitoimistoltasi lähinnä tositteiden kirjausta vai syvempää apua yrityksesi talouden johtamiseen?

Säästä aikaa

Jos tuskailet kuittien kanssa ja joudut arvailemaan yrityksesi kassatilannetta, kannattaa sinun viedä taloushallintosi kerralla digiaikaan.

Sähköisessä taloushallinnossa näet yrityksesi talousluvut helposti kännykästäsi missä ja milloin vain. Ajankohtainen taloustieto tehostaa firmasi toimintaa. Johdat yritystäsi oikeilla luvuilla etkä joudu arvailemaan ja tekemään päätöksiä perässä laahaavilla tiedoilla.

Säästät myös omaa ja työntekijöidesi aikaa.

Sähköinen taloushallinto ei ole isojen firmojen yksinoikeus, vaan siitä hyötyvät myös yksinyrittäjät ja pienet start up -yrityksetkin. Myös säätiöt ja yhdistykset hyötyvät sähköisestä taloudenhoidosta.

Kauttamme voit aloittaa sähköinen taloushallinnon Finagon Procountor- tai Tikon-ohjelmistolla. Rutiinit hoituvat ajasta ja paikasta riippumatta, kun sekä yritys että kirjanpitäjät pääsevät samoihin tietoihin.

Näin vaihdat taloushallinnon kumppania

  1. Tarkista, kuinka pitkä irtisanomisaika sinulla on vanhan tilitoimistosi kanssa.
  2. Pyydä tarjous sähköisestä taloushallinnosta. Hintaan vaikuttaa myyntilaskujen, ostolaskujen ja palkkatapahtumien määrä kuukaudessa.
  3. Kun olet tehnyt päätöksen, uusi kumppanisi alkaa edistää asioita puolestasi.
  4. Irtisano nykyinen sopimus ja anna vanhalle tilitoimistollesi alustava arvio siirron aikataulusta. Se voi tapahtua parissa kuukaudessa tai vaikkapa vuodenvaihteessa.
  5. Ensimmäiseksi uusi tilitoimistosi sopii kanssasi starttikokouksen, jossa käytte parissa tunnissa läpi kaikki käytännön siirtoon liittyvät asiat.
  6. Tämän jälkeen annat uudelle tilitoimistollesi valtuudet hoitaa kirjanpidon siirron nykyiseltä kumppaniltasi ja tehdä viranomaisilmoitukset.
  7. Sinun ei tarvitse stressata vanhoista kirjanpitoaineistoistasi. Uusi tilitoimisto hoitaa kirjanpidon siirron uuteen järjestelmään myös keskellä vuotta.
  8. Sinun tehtäväksesi jää informoida alihankkijoitasi laskutusosoitteen muutoksesta. Kannattaa tehdä lista yhteistyökumppaneistasi vaikkapa käymällä läpi laskut viimeisen puolen vuoden ajalta.
  9. Parhaimmillaan tilitoimisto on yrityksesi tuki ja keskustelukumppani kaikissa talousasioissa. Asiantunteva tilitoimisto auttaa sinua liiketoimintasi kehittämisessä. Hyvässä tilitoimistossa paiskitaan töitä sinua varten.