Siirry sisältöön
Etusivu » Artikkelit » Onko ennakkoverot kunnossa?
ennakkoverot

Onko ennakkoverot kunnossa?

Olethan jo muistanut tarkistaa ja määritellä ennakkoverot tälle vuodelle?

 

Ennakkoveroa eli ennakkoa pitää maksaa etukäteen tulosta, jonka saat elinkeinotoiminnasta, maataloudesta tai muusta tulonhankkimistoiminnasta, ja ennakon tulisi vastata mahdollisimman tarkoin tilikauden lopullisia veroja.

 

Verohallinto määrää ennakkoveron joko viimeksi päättyneen tilikauden verotuksen perusteella, tai yrityksen arvioiman verotettavan tulon perusteella.

Verotettavaa tulosta kannattaa myös seurata tilikauden kuluessa, ja tehdä ennakkoveroihin tarvittavia muutoksia, jotta vältyt jäännösverojen maksulta sekä mahdolliselta jäännösveron korolta. Muutosta voi tarvittaessa hakea useamman kerran vuodessa. Voit hakea uutta ennakkoveroa, tehdä ennakkoveroon muutoksia tai hakea sen poistoa aina verotuksen päättymiseen asti. Verotuksen päättymispäivä on merkitty verotuspäätökseen.

Ennakkoverot pääset tarkistamaan OmaVerosta, ja myös tilitoimistosi tai kirjanpitäjäsi voi olla apunasi verojen oikeinmäärittelyssä sekä ennakkoverojen muutoksen hakemisessa. Olethan siis yhteydessä kirjanpitäjääsi.

 

Lue lisää ennakkoveroista Verohallinnon sivuilta.

 

***

Satakunnan Yritystili Oy on Satakunnan alueella toimiva auktorisoitu tilitoimisto, jonka omistaa Satakunnan Yrittäjät ry. Satakunnan Yritystili Oy palvelee asiakkaitaan kaikissa taloushallintoon liittyvissä kysymyksissä.

Etkö ole vielä asiakkaamme, mutta kiinnostuit palveluistamme?
Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö.