Siirry sisältöön
Etusivu » Artikkelit » Uskallanko vaihtaa tilitoimistoa?
Uskallanko vaihtaa tilitoimistoa

Uskallanko vaihtaa tilitoimistoa?

Monet yrittäjät voivat ajatella tilitoimiston vaihtamisen olevan hankalaa, ja mielessä saattaa pyöriä: uskallanko vaihtaa tilitoimistoa? Jos et kuitenkaan ole syystä tai toisesta tyytyväinen nykyiseen tilitoimistoosi, kannattaa tarttua tuumasta toiseen.

Tilitoimistoa uskaltaa, saa ja pystyy vaihtamaan. Eikä se ole vaikea tai kallis prosessi, joten sitä on turha pelätä. Tärkeää on miettiä tarkkaan vaihdon syyt, ja keskustella avoimesti tarpeista sekä mahdollisista huolista uuden tilitoimiston kanssa. Omat odotukset ja tarpeet kannattaa tehdä selväksi heti alkumetreillä, niin yhteistyö alkaa heti oikeilla raiteilla.

Tilitoimistoa pystyy vaihtamaan myös kesken tilikauden, eli sille ei ole olemassa vain yhtä oikeaa ajankohtaa.

Tilitoimistojen kanssa pitää sopia muun muassa vastuualueet vaihdoksessa ja milloin uusi tilitoimisto aloittaa tehtävänsä.

 

Tilitoimiston vaihdossa on tärkeää huomioida seuraavia asioita:

  1. Valitse juuri itsellesi sopiva tilitoimisto. Muista, että halvin tai ensimmäinen vastaantuleva ei ole aina se oikea vaihtoehto. Pohdi omia tarpeitasi, ja etsi niihin sopiva kumppani. Palvelu ja osaaminen ovat hintaa arvokkaampia!
  2. Ole ajoissa liikkeellä. Varaa tilitoimiston vaihtoon aikaa äläkä hätäile, koska hätäily ja kiire yleensä kostautuu.
  3. Selvitä kustannukset. Kysy tätä etukäteen, jotta tiedät mitä on luvassa.
  4. Tiedä syyt vaihdolle ja käy ne sekä omat toiveesi läpi myös uuden kirjanpitäjän kanssa. Näin kaikkien on helpompaa aloittaa toimiva yhteistyö ja välttää ne asiat, mitkä saivat sinut alun perin vaihtamaan tilitoimistoa.
  5. Irtisanomisaika sekä kirjanpitomateriaalien siirto. Muista huomioida irtisanomisaika vanhan tilitoimiston kanssa, ja selvitä uudelta kirjanpitäjältä miten aineisto siirretään. Yleensä tilitoimistot siirtävät aineistot keskenään asiakkaan valtakirjalla.
  6. Mieti millä ohjelmistolla haluat jatkaa kirjanpidon ja palkanlaskennan osalta? Jos aiot pysyä tutussa ja turvallisessa niin varmista, että uudella kirjanpitäjällä on osaaminen kyseiseen ohjelmistoon. Huomioi myös onko ohjelmistolisenssi yrityksesi vai tilitoimiston.
  7. Huomaathan, että myös varahenkilöjärjestelmän tulee toimia. Eli useamman henkilön tilitoimistossa palvelu jatkuu, vaikka kirjanpitäjäsi sairastuisi tai olisi lomalla.

 

***

Satakunnan Yritystili Oy on Satakunnan alueella toimiva auktorisoitu tilitoimisto, jonka omistaa Satakunnan Yrittäjät ry. Satakunnan Yritystili Oy palvelee asiakkaitaan kaikissa taloushallintoon liittyvissä kysymyksissä.

Kiinnostuitko palveluistamme?
Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö.